NEW LOGO

Briefing:

Achtergrond: De Ondernemersvereniging Koekange staat bekend als een actieve gemeenschap van lokale bedrijven die zich inzetten voor de bloei en welvaart van het dorp Koekange. Het huidige logo van de vereniging is verouderd en niet professioneel ontworpen. Daarom heeft de vereniging besloten om een nieuw logo te laten ontwikkelen dat beter past bij haar identiteit en doelstellingen.

Doelstellingen van het Nieuwe Logo:

 1. Professioneel imago: Het nieuwe logo moet professioneel ogen en de serieuze betrokkenheid van de Ondernemersvereniging Koekange bij de lokale gemeenschap weerspiegelen.
 2. Verbinding met Koekange: Omdat Koekange niet over veel direct herkenbare elementen beschikt, streven we naar een logo dat een subtiele, doch duidelijke connectie met het dorp weergeeft.
 3. Integratie van de afkorting OVK: De afkorting van de vereniging, OVK, moet op een passende manier worden geïntegreerd in het ontwerp van het logo.

Ontwerpwensen:

 1. Creatieve vrijheid: We moedigen aan om hun creativiteit de vrije loop te laten en originele concepten te verkennen.
 2. Kleurgebruik: Er is geen specifieke voorkeur voor kleuren vastgesteld. Ontwerper wordt aangemoedigd om verschillende kleurenschema’s uit te proberen en te experimenteren met combinaties die het beste passen bij de identiteit van de vereniging.
 3. Eenvoud en herkenbaarheid: Het logo moet eenvoudig zijn en gemakkelijk te herkennen, zelfs op kleine schaal zoals op visitekaartjes of sociale media profielen.
 1. Duurzaamheid: Het nieuwe logo moet tijdloos zijn en niet snel verouderen. Het moet de vereniging jarenlang vertegenwoordigen zonder de noodzaak van frequente aanpassingen.

Gewenste elementen in het Ontwerp:

 1. Subtiele verwijzing naar Koekange: Aangezien Koekange niet over veel direct herkenbare symbolen beschikt, zou het logo mogelijk elementen kunnen bevatten die subtiel verwijzen naar het dorp, zoals het landschap, de architectuur of de gemeenschap zelf.
 2. Integratie van OVK: De afkorting OVK moet op een creatieve en naadloze manier worden geïntegreerd in het ontwerp, zodat het zowel opvalt als een integraal onderdeel van het logo vormt.
 3. Uniek beeld: We streven naar een uniek beeld dat de aandacht trekt en de identiteit van de vereniging versterkt. Dit beeld kan variëren van abstract tot meer concreet, afhankelijk van het creatieve concept van de ontwerper.
 • Share: